top of page

Dojmy z hraní: Ve stínu havrana



Hráno na: PC

Zveřejněno na Databaze-her: 29. 12. 2017


Žánr: Humorná point-and-click adventura

Vývojář: Rainbow Rhino, Cinemax

Vydavatel: Cinemax

Vydáno: 1. 6. 1999






Už je to pěkná doba, co se k nám domů tenhle kousek dostal. Táta občas koupil nějaký ten díl časopisu Jak na počítač, pod postelí jsem našla dokonce 106. díl Levelu, ale ani jeden nepřinesl plnou CD verzi Ve stínu havrana. Tu mám z jiného čtiva, ale nemůžu si ani za boha vzpomenout, z jakého. Pracovní notebook ještě s poměrně čerstvýma "XPéčkama" byl volný a tak jsem se s nadšením pustila do instalace nové hry. Vše probíhalo hladce až do doby, kdy jsem sáhla po tištěném návodu a zkazila si tím herní zážitek. A aby toho nebylo málo, tak se hra nějakých 35 minut před koncem bugla a díky nemožnosti přejít na další obrazovku byla nedohratelná. Tehdy má nadšená dětská zvídavá dušička skočila po reinstalu, odehrála vše znovu a bohužel. Nastala stejná situace, lokace byla neprůchozí. A takhle se to opakovalo ještě jednou. Tímto má výprava po světě černého havrana skončila a já myslela, že už se k ní nikdy nevrátím.

Pak se však objevila Herní výzva 2017, opět jsem si podala ruce s bugy, tentokrát ve hře Vikings: Wolves of Midgard, kterou jsme chtěli společně s mým herním parťákem dohrát jakožto hru spadající do  kategorie "Nad Tatrou sa blýská!". Ale měli jsme smůlu. Hra se stala chvilku před koncem nedohratelná. A tak jsem si po nevelkém přemýšlení řekla, že by přece jen bylo fajn konečně zjistit, jak že to ta parádní humorná adventura z mého dětství dopadne. Nainstalovala jsem tedy onu CD verzi, i když jsem se bála, že ji opět nebudu moct dohrát. No co, v nejhorším bych si ji koupila potom na Steamu. To však k mému překvapení naštěstí nebylo nutné.

Musím říct, že hra vypadala na chlup stejně, jako jsem si ji pamatovala. Humor mi více méně sedl, graficky se mi to líbilo a úchvatné namluvení a hlavně hláškování pana Lábuse si nemůžu vynachválit. A hudba je taky parádní, i když mi bohužel v jeden z nejikoničtějších momentů - povzbuzený kůň pobíhající po poli - nehrála. Příjemně mě překvapil i fakt, že nebyl problém hru nainstalovat, spustit a dohrát na dnešních systémech. Kam se poděl onen bug, který zapříčinil, že jsem hru nemohla dohrát, mi hlava nebere. Možná jsem na to tehdy nešla dost chytře. Ale co, jsem ráda, že jsem si tuhle ujetou adventuru mohla znovu zahrát, užít a hlavně zjistit, jak to vlastně všechno dopadlo.


Klady: Hudba, humor, grafický styl, namluvení Jiřím Lábusem, osobitost

Zápory: Bugy, krátká herní doba, záseky


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page