top of page

Dojmy z hraní: Little Nightmares


Hráno na: PC

Zveřejněno na Databaze-her: 31. 12. 2017


Žánr: Atmosferická hororová adventura

Vývojář: Tarsier Studios

Vydáno: 28. 4. 2017


I přes to, že mi během hraní titulu INSIDE unikla spousta věcí, tak mě naprosto učaroval. Když jsem pak slyšela o chystané Little Nightmares, bylo jasné, co dalšího si v budoucnu pořídím. Nakonec jsem ji slupla jako jednohubku a po čtyřech a půl hodinách ji dohrála na jeden zátah. Je to přes půl roku, co jsem hru dohrála a pořád mám čerstvě před očima některé momenty.

Hra je bizarní, brutální, intenzivní a atmosferická. Možná to zní přehnaně, ale přesně tato slova mě při myšlence na tento kousek napadají. Je to jedna z těch her, kde neuslyšíte jediný rozhovor, a i přesto je plná příběhu. Příběhu, který pomalu vstřebáváte skrze atmoféru, prostředí a Váš posun hrou. Hratelnost stojí na plížení se, šplhání, prozkoumávání prostředí a plnění lehkých logických úkolů. Občas přejdete lávku, se kterou někdo může mít ve 3D prostředí z bočního záběru kamery problém a přejdete ji až na několikátý pokus. Já osobně s tím problém téměr neměla, ale můj kovaný herní kolega padal jako hruška. Mírně frustrující může být i to, když někam jednoduše nedoskočíte nebo si skok dostatečně nenačasujete.

Hlavní hrdinka Six je nepředvídatelná a záhadná osůbka. Dopředu Vás pohání zvědavost, kam ještě hra může zajít, a taky otázka, co se to kolem Vás vůbec děje. Zda dostanete odpověď či nikoliv, je už čistě na Vás. Každý okolní dění pochopí po svém, někdo se může chytit toho, někdo jiný zase onoho a těžko říct, zda se vůbec někdy od vývojářů dozvíme onu hlavní myšlenku. Jen si to nechte pro sebe!


Klady: Atmosféra, grafika, hratelnost, level design, příběh, který si vysvětlí každý po svém, zvraty


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page